Helgen har varit lugnaste på evigheter. Fruktansvärt skönt att försöka återhämta sig från studentfiranden. Mycket badande och lite boll på det. Igår gjorde jag ingenting, värmen liksom stjäl all ens kreativa energi och tvingar en att röra sig så lite som möjligt.
Vid 23.30 satte jag mig i bilen, plockade upp lite vänner och åkte ut en bit utanför stan där vi tog som en riktigt underbart nattdopp. Vrålskönt i vattnet och de 20 graderna i luften vid midnatt kändes svala och svallkande, vi dök, hoppa, simma och skvätte vatten på varandra i kanske en halvtimme innan det var dags att åka in till värmen igen. När vi skulle klä på oss kom en svärm av knott och gjorde livet surt för oss. medan man parerade knottanfallen med högerhanden och knäppte byxorna med vänsterhanden han man säkert få ett par hundra bett. Vi sprang tillbaks till bilen och slängde oss in, satte på en lugn trevlig skiva och började glida genom natten. folket somnade i bilen och jag njöt av den underbara känslan att köra bil i natten. Lugnt och harmoniskt glider man fram likt en eldfluga på natthimlen, coldplays X&Y spelas lugnt i bakgrunden och känslan var näst intill euforisk.
Dock ledde hela utflykten till att jag inte kom i säng förens 2 tiden i natt och nu har värmen urlakat mig helt från energi. Jag vaknade i morse och fick kämpa för att resa på mig, ett glas juice och med största möjliga envishet och utmattning gick jag till jobbet och trodde vid flertalet tillfällen att jag inte skulle orka hela vägen fram.
Min totala energibrist har jag dock bara mig själv att skylla på, jag åt för dåligt igår. Min första måltid intog jag klockan 19 på kvällen, men ack så god.
D och E gjorde en hemtenta hemma hos mig och pluggade större delen av eftermiddagen medan jag svinga marrinader och slungade kyckling. Jag tog 2 kyckling filéer (borde tagit 3), slängde ihop en stor marrinad av fin olivolja, terryakisås, kinesisk soja, vitlök, sweet and sour chilli sås, en hel citron pressad och även skallet från den, svensk senap, flytande honung, rosmarin, chilli och svartpeppar. Marrinerade kycklingen någon timme innan jag hällde upp allt i en ugnsäker form (inkl. marrinaden), slog på en del apelsinjuice och en del vatten och sen i 250 grader ca 40-50 minuter. Under tiden så åkte jag och handlade färskpotatis, babyspenat och sparris. Jag skrubbade potatisen och kokade den, sköljde spenaten och la ner sparrisen i lättsaltat vatten. Smälte lite smör i en panna och hade i babyspenaten strödde havssalt och svartpeppar över spenaten och vände den som hastigast ett par gånger. Kokade upp sparrisen som hastigast och la upp den på tallriken bredvid kycklingen. Hällde det smälta smöret som blev kvar från spenaten över sparrisarna och strödde lite färskriven parmesan över, slutligen la jag upp den färska potatisen och skedade över marrinaden som blev över från kycklingen.
Det blev kanongott. Hade egentligen velat grilla kycklingen men har tyvärr ingen grill i min lägenhet. Min otacksamma vänner åt inte sparris, vilket jag var tacksam över då jag åt upp deras också. Babyspenaten åt iaf D upp.
Men eftersom de var allt i energiväg den dagen så är det inte konstigt att jag känner mig som en urlakad sill idag. Ska nog gå till Waynes och ta en scones snart och veckans kaffe. De brukar alltid ha någon halvmörk skånerost eller liknande - Mumma!
måndag 11 juni 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh nattdopp - det är sommar för mig...
Skicka en kommentar